Image is not available

Facebook

21-12-2017, 10:37

Historische Kring Maarssen

Nederland dineert. Vier eeuwen tafelcultuur.

Mevrouw Jet Pijzel houdt op donderdag 11 januari 2018 een lezing voor de Historische Kring Maarssen. Aan de hand van talloze minder bekende afbeeldingen van etende gezelschappen, van getekende tafelschikkingen en gereconstrueerde fraai gedekte tafels wordt deze tafelcultuur geschetst. De lezing gaat over tafellinnen, porseleinen serviesgoed, glas en zilver waarmee werd gedekt; over exquise gerechten en indrukwekkende tafeldecoraties, over de bijbehorende meubels en het bedienend personeel in livrei. Maar u hoort ook allerlei in onze ogen grappige en interessante wetenswaardigheden zoals hoe grote ontvangsten bijvoorbeeld bij de schutterijen of in Kasteel De Haar konden verlopen, hoe een heer als Joan Huydecoper zich bemoeide met het huwelijksdiner van zijn dochter, en in hoeverre men etiquette-regels volgde.
Plaats: Open Hof aan de Kerkweg in Maarssen. Tijd 20.00 uur
Leden van de HKM hebben vrij toegang, niet-leden betalen € 5.
... Lees verderVerberg

17-12-2017, 9:40

Historische Kring Maarssen

Nieuwe straatnamen in Maarssen uit de Middeleeuwen.

Waar een nieuwe wijk gebouwd wordt, moeten er ook straatnamen komen. De nieuwe wijk Stationsweg-Noord Maarssen krijgt de straatnamen Otto Snaafslaan en Johan Grauwertlaan. De gemeente volgt daarmee het advies van de Historische Kring Maarssen op en die dacht aan de historie van de locatie.
Otto Snaefs was een uit Hongarije afkomstige ridder die in de middeleeuwen eigenaar was van Bolenstein en ook woonden op kasteel Snaafburg, waar de naam Snavelenburg vandaan komt.
Ook Johan Grauwert woonden in de middeleeuwen op kasteel Naafburg.
... Lees verderVerberg

05-12-2017, 12:32

Historische Kring Maarssen

Op de Zandweg voor Huis ten Bosch zijn ze de dakpanbeschoeiing aan het vernieuwen. ... Lees verderVerberg

Op de Zandweg voor Huis ten Bosch zijn ze de dakpanbeschoeiing aan het vernieuwen.

19-11-2017, 10:23

Historische Kring Maarssen

We hebben jaren geleden een rolpaal langs de Vecht in Oostwaard geplaatst. Mooi te zien ook vanaf de Vecht. Moet je nu niet meer mee komen. Niet meer te zien vanaf de Vecht. We hebben herhaaldelijk de gemeente gevraagd daar iets aan te doen. Geen actie. ... Lees verderVerberg

We hebben jaren geleden een rolpaal langs de Vecht in Oostwaard geplaatst. Mooi te zien ook vanaf de Vecht. Moet je nu niet meer mee komen. Niet meer te zien vanaf de Vecht. We hebben herhaaldelijk de gemeente gevraagd daar iets aan te doen. Geen actie.

Commentaar op Facebook

je moet gewoon tegen de gemeente zeggen dat je die boom zelf wel omzaagd dan wordt er best wel snel actie op ondernomen

Net als met het jaagpad Op Buuren . Weinig historisch besef bij dit college ..een lage prioritering helaas!

Nu staat er in Breukelen ook een ?

Voor alle duidelijkheid. Beide bovenstaande foto's zijn op dezelfde plaats genomen.

Misschien met een historische zaag omzagen

+ Bekijk vorige commentaren

08-11-2017, 15:17

Historische Kring Maarssen

Lezing Historische Kring Maarssen (HKM) over Industrieel Erfgoed

Op donderdag 16 november is er een lezing van de Historische Kring Maarssen. Spreker is Erik Nijhof en zijn onderwerp gaat over Industrieel Erfgoed. Een oude sluis, een karakteristiek bedrijfspand, een watertoren. Wanneer is een pand mooi of lelijk en zijn de inzichten hierover in de loop van de tijd veranderd? Welke gebouwen zijn bedreigd, worden gesloopt of gered? Nijhof vertelt op boeiende wijze hierover en belicht ook voorbeelden uit Maarssen en omgeving.

Plaats: Open Hof aan de Kerkweg.
Aanvang: 20.00 uur

Leden van de HKM hebben vrij toegang, niet-leden betalen € 5.
... Lees verderVerberg

Nieuws

Nederland dineert. Vier eeuwen tafelcultuur.

Mevrouw Jet Pijzel houdt op donderdag 11 januari 2018 een lezing voor de Historische Kring Maarssen. Aan de hand van talloze minder bekende afbeeldingen van etende gezelschappen, van getekende tafelschikkingen en gereconstrueerde fraai gedekte tafels wordt deze...

Lees meer

Werkgroep Hollandse Waterlinie

De historische kringen van Loenen ,Breukelen en Maarssen hebben een regionale werkgroep opgericht die zich richt op de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Stichtse Vecht als historisch militair erfgoed. In 2018 en 2019 wil de werkgroep een artikelen en lezingen reeks met...

Lees meer

© 2018 Historische Kring Maarssen

Website door Studio2