Publicaties

De Kring geeft boeken uit over tal van onderwerpen uit de geschiedenis van Maarssen en omstreken. Onderstaand drie door de Kring uitgegeven publicaties uit het verleden.

De drie meest recente publicaties zijn:

Jaap Kottman, Drie eeuwen Huis ter Meer, Uitgever HKM, Maarssen 2012

Dit boek beschrijft de geschiedenis van één van de meest imposante huizen van de Vechtstreek: Huis Ter Meer. Het huis stond vanaf omstreeks 1710 tot 1903 aan de binnenbocht van de Vecht bij Maarssen in een schitterende tuin die meer dan 20 hectare groot was. Dit is een belangrijk boek, want niet eerder is Huis ter Meer onderwerp geweest van een meer uitgewerkte studie of publicatie.

Ria Tijhuis, Den Daalschen Dijck, De oude weg langs De Vecht van Utrecht naar Amsterdam, Uitgever HKM, Maarssen 2013

Den Daalschen Dijck’ was de 1000 jaar oude route van Utrecht, langs de Vecht naar Amsterdam. Deze gids beschrijft het routedeel dat loopt over het grondgebied van de voormalige gemeente Maarssen. Eerder publiceerde de gemeente Utrecht een soortgelijk boekje met het deel van de route lopend over het grondgebied van de gemeente Utrecht. Met behulp van deze boekjes kan de wandelaar of fietser de route volgen vanaf het Smakkelaarsveld in Utrecht tot de voormalige gemeentegrens van Maarssen/Breukelen bij partycentrum De Olifant.

“Verdwenen en bestaande boerderijen in Maarssen en Oud-Zuilen”, ISBN: 978-90-807883-3-Uitgever Henk Blaauw / Historische Kring Maarssen, Druk: Office-Care, Maarssen.

Het boek geeft een beschrijving van de bewoners van de boerderijen vanaf ongeveer 1850 en bevat veel fotomateriaal van de oude en huidige bewoners. Het boek kost € 22,50 en is te verkrijgen bij: Bruna in Maarssen, Primera in Bisonspoor en Tabaktief in Zwanenkamp. Ook is het te verkrijgen bij de HKM bestuursleden Bert de Ruiter, Nic. Maesstraat 6 te Maarssen tel: 0346-563599 en Henk Blaauw Bloemstede 193 Maarssen(broek) tel: 0346-562425.

Op de pagina Verkoop Artikelen kunt u de boekuitgaven vinden van de Historische Kring Maarssen die nog verkrijgbaar zijn. Voor de niet meer verkrijgbare publicaties, raadplege men de bibliotheek van de Kring.