In  het voorjaar van 2017 wordt in drie plaatsen in de provincie Utrecht de dichtwedstrijd PARADE DER POËTEN georganiseerd. Het thema: erfgoed in de provincie Utrecht. Dat kan het historisch landschap zijn, bijzondere locaties zoals landhuizen, boerderijen of forten, maar ook herkenbare plekken met een meer persoonlijke betekenis. In de gemeente Stichtse Vecht, van Oud-Zuilen tot Loenen a/d Vecht, organiseert de Parade der Poëten deze wedstrijd in maart en april. Insturen vóór 15 april!

Wij dagen iedereen uit om een gedicht te schrijven waarin het erfgoed van de streek een rol speelt. Uit de ingezonden gedichten zullen de tien beste genomineerd worden; zij worden genodigd hun gedicht voor te dragen op zaterdag 29 april op een poëzie&muziekavond in de sfeervolle historische locatie C-Fordt in Maarsseveen, waar ook bekende dichters zullen optreden. De winnaar wint € 100 en aan het eind van de serie zal een eenvoudig boekje worden gemaakt van de beste gedichten.

Inzenders uit het hele land mogen meedoen, maar het gedicht moet wel over erfgoed in de omgeving van Stichtse Vecht gaan. Stuur je gedicht vóór 15 april op als Word-bestand op naar Alexis de Roode, info@alexisderoode.nl. Vermeld erbij je naam, adres en telefoonnummer en op welke plek je gedicht betrekking heeft. Inzenders onder de 18: vermeld je leeftijd. Je mag maximaal 3 gedichten insturen. De tien genomineerden krijgen een uitnodiging voor 29 april.