12 maart 2020

Activiteiten van de Historische Kring Maarssen

in de komende weken:

75 Jaar vrijheidskrant als bijlage bij de VAR op 23 april. Een samenwerking tussen de 3 Kringen, stichting 4 en 5 mei in onze gemeente, het Regionaal Historische Centrum en de Oranjevereniging Breukelen. In maar liefst 20 kleurenpagina’s met veel foto’s en afbeeldingen wordt een unieke terugblik gegeven op de bevrijding in onze gemeente.

Daarop vooruitlopend heeft het Regionaal Historisch Centrum (RHC) in Breukelen van 12 t/m 21 maart de fototentoonstelling ‘Oorlog in de provincie in 50 foto’s’.  Zie ook de poster en de flyers. Deze tentoonstelling trekt door de provincie en is slechts 10 dagen alhier te zien. Kijk ook even op de site van het RHC www.rhcvechtenvenen.nl en zie dat er maandag 16 maart om 20.00 tevens een lezing over deze tentoonstelling gegeven wordt door de bekende journalist Ad van Liempt. (lezing geannuleerd i.v.m. coronavirus)

Bovenstaande tentoonstelling wordt van 22 april t/m 31 augustus gevolgd door de tentoonstelling ‘Het archief als getuige van de 2e wereldoorlog’.

En er staat nog het een en ander op stapel voor april en mei. Zodra dit concreet is dan staat het op onze site https://www.historischekringmaarssen.nl/evenementen/