Aanwinsten en schenkingen

Algemene oproep

De Historische kring doet een oproep aan alle inwoners van Maarssen en omstreken:
Gooi alstublieft geen oude foto’s en ander historisch materiaal over Maarssen e.o. niet zomaar weg. Wellicht geeft dit materiaal interessante informatie over de geschiedenis van Maarssen. Mocht u oude foto’s, documenten en degelijke willen opruimen, neem dan s.v.p. eerst contact op met een bestuurslid van de HKM.

Schenkingen 2020

Van de heer Schouten ontvingen we een fotoalbum van de bouw van het autobedrijf Accuraat in Bisonspoor.

Via mevrouw Tilstra-Graafland uit Utrecht ontvingen wij van haar zus mevrouw Alida Martje Graafland uit Spanje een schilderij van de Schippers- en de Herengracht (1969) geschilderd door hun vader Jacob graafland, geboren 13 maart 1903 te Haarzuilens.

De heer Han Brinkhof schonk ons twee ingelijste afbeeldingen van de buitenplaats Bagatelle en tevens 85 kalenderbladen van Anton Pieck.

De familie Van Houten schonk drie grote boeken met Katholieke Illustraties.

Van mevrouw Witte hebben wij het volledige archief van haar echtgenoot Jan Witte gekregen.

 Schenkingen 2021

Wij kregen van de heer Kees Spelt een prachtige afdruk van het veilingbiljet van de buitenplaats Elsenburg uit 1810.

Wij ontvingen van mverouw Jorien Hondorp een doos met een aantal oude 8mm films, gemaakt door haar vader

Van mevrouw Jannie van Hof ontvingen wij twee plakboeken met krantenknipsels van stukjes, veelal gedichten, die Clinge Doorenbos voor De Telegraaf schreef in de periode 1925-1929.

Van de heer Henk J. Koning uit Maarssen kregen wij een complete ingebonden jaargang (1914) cadeau van het geïllustreerde weekblad Eigen Haard.

Van mevrouw De Rijk ontvingen wij diverse foto’s waaronder van de theekoepel van Vechtoever, het buiten Endelhoven met de familie De Rijk en de boerderij aan de Bolensteinsestraat.

Van de familie Odijk ontvingen wij een mooie zwart/foto van de christelijke lagere Ds. Sandersschool. De foto is genomen in de periode 1950-1955.

Schenkingen 2022

Van de heer Harry Noltes ontvingen wij uit de nalatenschap van zijn vader en broer een serie interessante artikelen over Maarssen.

Van de heer Onnes mochten we een volgelvluchttekening van Maarssen uit 1991 ontvangen.

 

 

 

 

© 2024 Historische Kring Maarssen

Website door Studio2