Inhoud HKM Periodiek nr. 1-2024

In dit eerste weer gevariëerde nummer van 2024 treft u een pagina aan van het Vechtstreekmuseum. In elke editie zal informatie gegeven worden over actuele zaken, zoals exposities.

Jan Simonis en Hans van Bemmel hebben zich verdiept in de kunstaardewerkfabriek die gevestigd was op de Langegracht en op de Achterstraat (Nassaustraat).

In het kader van de samenwerking tussen de Stichtse Vechtse historische kringen schrijft Jos Odekerken een artikel over een aantal Vechtstreekbewoners die door botanie verbonden waren.

Ook is er in deze editie weer een archieffoto geplaatst door Ria Tijhuis met vragen aan lezers. Jaap Trouw beantwoordt de vraag ‘Hoe de Vecht zijn bochten behield’ in een artikel dat beschrijft dat we ternauwernood ontsnapt zijn aan rigoureuze kanalisering.

Onze gewaardeerde ‘100+ auteur’ Wally Smits schrijft over de plannen voor een ‘tuindorp’ in Maarssen in 1925.

Er staat een merkwaardige zuil in het water in Tienhoven en Roel Houwink voer erlangs en stelde zich vragen over de locatie.

Tineke Barneveld schrijft over duiven houden en duivenhuizen rond Oud-Zuilen en deze keer is er een boekbespreking door Annette Akkerman over het boek Boeren op de Buitenplaats.