Tentoonstelling ‘100 jaar Tuinbouw’

Je kunt het bijna niet meer voorstellen, maar tot enkele decennia geleden lag het gebied tussen Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn bezaait met kassen en tuinderijen. Over deze bijzondere periode uit de geschiedenis van onze regio is een tentoonstelling gemaakt die tot eind april te zien is in de Vleutense Broederschapshuisjes.

Kom kijken naar de vele foto’s en luister naar de verhalen van de tuinders van toen. Van de tuinderijen, het transport van groenten en bloemen over de Vleutense Wetering en de veilingen. De tentoonstelling geeft een beeld van de tuindersfamilies, hoe ze leefden en wat de bouw van de Vinexlocatie Leidsche Rijn betekende voor hun bedrijven en hun leven. Via een interactieve presentatie kun je precies zien waar de meer dan honderd tuinders gewerkt en gewoond hebben. Ook kun je gedetailleerde informatie opvragen over elke tuinderij in ons gebied.

 

De tentoonstelling is elke maandag, dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 17.00 u te bezoeken in de Broederschapshuisjes, Dorpsstraat 3 in Vleuten. Ook de eerste en laatste zaterdag van elke maand is de tentoonstelling geopend tussen 14.00 en 17.00 u.